فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:13 Issue: 3, 2007

Internal Medicine Today
Volume:13 Issue: 3, 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/08/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • عباسعلی عباس نژاد*، علیرضا مسلم، سید حسین ناظمی صفحه 5
    زمینه و هدف

    توسعه و تکامل علم بیهوشی باعث شده است که بشر تا حدود زیادی به هدف اصلی بیهوشی که همانا ایجاد بی دردی در بیمار است، نائل آید و برای دست یافتن به ساده ترین، بی عارضه ترین و اقتصادی ترین دارو و روش، تلاش نماید. این تحقیق به منظور مقایسه اثر سه داروی اپینفرین، فنتانیل و سوفنتانیل بر بی حسی نخاعی با لیدوکائین انجام شده تا داروی بهتر معرفی گردد.
    روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه کار آزمایی بالینی بوده و جامعه پژوهش، مردان 60-50 ساله ای بودند که در بیمارستان 15 خرداد گناباد تحت عمل جراحی فتق اینگوئینال قرار می گرفتند. تعداد نمونه ها 120 مورد بود که بطور تصادفی به سه گروه 40 نفری تقسیم شدند و جهت بی حسی نخاعی در گروه اول(گروهE) از mg 2/0 اپینفرین، در گروه دوم (گروهF) از μg25 فنتانیل و در گروه سوم (گروهS) از μg 5/2 سوفنتانیل به همراه mg100 لیدوکائین 5% استفاده گردید. اطلاعات لازم در پرسشنامه و چک لیست ثبت و پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری 05/0< P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین طول مدت بی دردی در گروه E 7/15 ±1/82 دقیقه، در گروه F 8/20±0/98 و در گروه S 62/26±62/153 بود و از لحاظ آماری سه گروه اختلاف معنی داری داشتند (001/0 < P و 1/121=F). در 15% نمونه های گروه E هایپوتانسیون، در 10% برادیکاردی و در 5/7% تهوع و استفراغ اتفاق افتاد. درگروه F، هایپوتانسیون در 5/32%، برادیکاردی در 25% و تهوع و استفراغ در 5% از نمونه ها و در گروه S، هایپوتانسیون در40%، برادیکاردی در 5/32% و تهوع و استفراغ در 15% نمونه ها اتفاق افتاد که از لحاظ آماری، سه گروه اختلاف معنی داری با هم نداشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش، طول مدت بی حسی نخاعی با سوفنتانیل نسبت به فنتانیل و فنتانیل نسبت به اپینفرین بیشتر بود بطوریکه این اختلافات از نظر آماری معنی دار می باشد ولی از نظر ایجاد عوارض جانبی مثل هایپوتانسیون، برادیکاردی و تهوع و استفراغ تفاوت معنی داری ملاحظه نگردید.

    کلیدواژگان: اپینفرین، فنتانیل، سوفنتانیل، بی حسی نخاعی، لیدوکائین
  • حسین طاهری، اکبر بهداد، پرویز کاشفی صفحه 13
    زمینه و هدف
    عمل جراحی هموروئیدکتومی معمولا با درد شدید در 24 تا 48 ساعت اول بعد از عمل همراه است. اقدامات مختلفی تاکنون برای کاهش این درد انجام شده است. مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات کتامین خوراکی در کاهش درد بعد از هموروئیدکتومی و کاهش نیاز به مسکن بیماران انجام شده است.
    روش تحقیق: این تحقیق یک مطالعه کارآزمایی بالینی بوده که در آن 80 بیمار کاندید عمل هموروئیدکتومی الکتیو قبل از انجام عمل جراحی به صورت تصادفی به دو گروه اول (مصرف کتامین خوراکی) و گروه دوم (مصرف دارونمای خوراکی) تقسیم بندی شدند. نوع بیهوشی (بیهوشی عمومی) و نوع عمل جراحی در هر دو گروه مشابه بود. پس از عمل از داروی پتیدین با دوز معین و با دستور تزریق در صورت نیاز به عنوان مسکن فرعی استفاده شد. میزان درد بیماران با استفاده از visual analogue scale در زمانهای 0 (بلافاصله پس از هوشیاری)، 4، 12 و 24 ساعت پس از عمل اندازه گیری شد. زمان درخواست پتیدین و میزان کلی پتیدین مصرفی در مدت 24 ساعت ثبت گردید. اطلاعات ثبت شده با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز شدند.
    یافته ها
    میزان متوسط نمره درد در زمانهای 0، 2، 4، 12 و 24 ساعت پس از عمل و نمره کلی درد بیمار بطور معنی داری در گروه اول کمتر از گروه دوم بود. مدت زمان اولین درخواست مسکن در گروه اول بطور معنی داری کمتر از گروه دوم بود (5/7 ساعت در مقابل 5/1 ساعت)، همچنین بطور معنی داری میزان داروی پتیدین درخواستی در 24 ساعت اول پس از عمل در گروه اول کمتر از گروه دوم بود.
    نتیجه گیری
    مصرف کتامین خوراکی بعد از عمل هموروئیدکتومی بطور واضح موجب کاهش درد و نیز کاهش نیاز به مسکن می شود.
    کلیدواژگان: هموروئیدکتومی، کتامین خوراکی، درد
  • حسن مفید پور، مختار جعفرپور، علیرضا ابراهیم زاده صفحه 20
    زمینه و هدف
    اتانول یک ماده شناخته شده با مصارف فراوان پزشکی و صنعتی است که به صورت خوراکی مصرف شده و عوارض خطرناکی بر اعضای مختلف بدن می گذارد. آثار الکل بر روی برخی از اعضای بدن مورد بررسی قرار گرفته است. در صورتی که اثر این ماده کمتر به صورت تجربی بر روی ریه مطالعه شده است. لذا هدف از این پژوهش، بررسی تغییرات احتمالی اتانول بر بافت ریه موش بالغ می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش تعداد 20 سر موش سه ماهه بالغ (نر و ماده) به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت 21 روز، اتانول رقیق شده را به صورت یک بار در روز دریافت نموده و در همین مدت موش های گروه کنترل سرم فیزیولوژی دریافت کردند. سپس ریه موش ها در هر دو گروه آزمایش و کنترل خارج گردیده، در فرمالین فیکس و بعد از پاساژ بافتی، در پارافین قالب گیری شدند و برشهای 5 میکرونی از آنها تهیه گردید. نمونه ها با روش H&E رنگ آمیزی و برای مطالعه با میکروسکوپ نوری آماده گردیدند.
    یافته ها
    بررسی لام های میکروسکوپی در گروه مورد، پر خونی در عروق سپتوم آلوئولار همراه با خونریزی و ارتشاح متوسط و شدید سلول های آماسی و بطور عمده پلی مورفونوکلئر نوتروفیلی در بافت همبند سپتوم آلوئولار را نشان داد. علاوه بر این خونریزی اینترا آلوئولار کانونی در بخش هایی از نواحی ریه مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که اتانول می تواند بر بافتهای ریه آثار تخریبی از جمله پرخونی، خونریزی و آماس بر جای بگذارد.
    کلیدواژگان: موش، ریه، ساختمان میکروسکوپی
  • حسن کرامتی_امیر حسی ن محوی_لیلا عبدل نژاد صفحه 25
    زمینه و هدف
    آب کافی و با کیفیت مطلوب برای ادامه حیات بشر ضروری است. توسعه بهداشت و حفاظت از محیط زیست همواره به تامین آب سالم وابسته است. از آغاز تمدن بشری انسانها همواره در ساحل رودخانه ها، کنار دریاچه ها یا چشمه های طبیعی ساکن شده اند. در پیشگیری بسیاری از بیماری ها مانند اسهال، وبا، تیفوئید و پارا تیفوئید، هپاتیت عفونی و اسهال آمیبی و باسیلی، آب سالم و بهداشتی حائز اهمیت بالایی است. تا زمانی که علوم بیولوژیکی، شیمیایی و پزشکی توسعه نیافته بودند و روش هایی برای تعیین کیفیت آب و آگاهی از اثرات آن بر روی سلامت بشر ابداع نگردیده بود، انسانهای اولیه تنها از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی، چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند. هدف از انجام این طرح پی بردن به مقادیر پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب شرب گناباد بوده که در نهایت با استانداردهای ملی و جهانی مقایسه می شوند.
    روش تحقیق: در این طرح برای اندازه گیری پارامترهای مورد سنجش از روش های استاندارد استفاده گردید. برای اندازه گیری کدورت، هدایت الکتریکی، PH و TDS به ترتیب از دستگاه های کدورت سنج، C متر، PH متر و فور استفاده شد. برای تعیین میزان سختی آب از روش تیتراسیون و برای تعیین مقدار کلر آب از روش DPD استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین پارامترهای اندازه گیری شده بدین شرح می باشد: ppm57/0 = کلر، 56/7=P، μS/cm 36/1840= C، U33/0 = کدورت، CaCO3 mg/lit 6/268 = سختی و mg/lit 65/ 901 = TDS
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که اختلاف آماری معنی داری بین مقادیر این پارامترها با مقادیر استاندارد ملی و جهانی وجود ندارد؛ ولی بین مقادیر کلر و PH در فصل بهار و تابستان اختلاف معنی داری وجود داشت.
    کلیدواژگان: گناباد، آب شرب، کیفیت فیزیکی، کیفیت شیمیایی
  • ذات الله عاصمی، محسن تقی زاده صفحه 29
    زمینه و هدف
    ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در بین روش های موجود، قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD)، نسبت خالص پروتئین (NPR) و نسبت کارآیی پروتئین (PER) به عنوان روش های مناسب برای تعیین کیفیت پروتئین ها پیشنهاد شده است. با توجه به اهمیت کیفیت پروتئین غذاها، این مطالعه با هدف مقایسه ارزش پروتئینی غذای صنعتی کودک (سرلاک بر پایه گندم) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط برنج + لوبیا) در موش های صحرایی نر انجام گرفت.
    روش تحقیق: این تحقیق تجربی روی 64 موش صحرائی نر (wistar) 21 روزه در گروه های 8 تایی تحت 8 رژیم غذایی انجام گرفت که عبارت بودند از: 2 رژیم تست (غذای خانگی و سرلاک)، 1 رژیم استاندارد (کازئین + متیونین) و 1 رژیم پایه (فاقد پروتئین) برای مطالعه TPD و AD (قابلیت هضم ظاهری) و 2 رژیم تست، 1 رژیم استاندارد و 1 رژیم پایه برای مطالعه NPR، PER و FER (نسبت کارائی غذا). میزان TPD،AD، NPR، PER و FER در گروه های مورد مطالعه از طریق آنالیز واریانس همراه با آزمون توکی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    برای پروتئین رژیم کازئین + متیونین، سرلاک و غذای خانگی، شاخصTPD 48/92، 887 و 6/17/79، NPR 4/03/4، 9/03/4 و 6/08/3،PER 2/03، 4/05/2 و 2/09/2 به ترتیب بود. همچنین نتایج آزمون آماری آنالیز واریانس TPD بین گروه ها معنی دار بود (0001/0>P) ولی از نظر NPR و PER معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهند که TPD و NPR غذای خانگی بر پایه مخلوط برنج + لوبیا در مقایسه با سرلاک قابل قبول بوده و PER آن بالاتر است.
    کلیدواژگان: پروتئین، سرلاک، لوبیا، برنج
  • عباسعلی معین، حمیدرضا غفاری، غلامرضا دشتی، ایرج ضاربان، میترا مودی صفحه 33
    زمینه و هدف
    آموزش آناتومی بدن انسان علاوه بر نیاز به معلم مجرب و متخصص نیاز به استفاده از تکنیکهای کمک آموزشی مناسب نیز دارد. قطعات پلاستینه جهت اهداف آموزشی بسیار مناسب می باشند. هدف این مطالعه بررسی میزان رنگ پذیری عروق با استفاده از پلیمر رنگی در پلاستینیشن حجمی بود.
    روش تحقیق: پس از تهیه یک جسد انسانی جهت پلاستینیشن و فیکساسیون از طریق تزریق محلول فیکساتیور به داخل شریانها، پلیمر رنگی که از مخلوط کردن خمیر رنگ مخصوص با پلی استر و مواد سخت کننده (پراکسید) و شتاب دهنده (کبالت) ساخته شده و به وسیله کاتتر مخصوصی که در شریان فمورال جسد قرار داده شده بود، بداخل آن تزریق گردید. پس از خشک شدن پلیمر رنگی داخل عروق به ترتیب مراحل تشریح (در دیواره خلفی تنه، نخاع و بصل النخاع)، آبگیری، چربی گیری، اشباع تحت فشار و پرداخت انجام گرفت. در نهایت نمونه آماده شده با نمونه استاندارد از نظر کشش، استحکام و انعطاف پذیری، توسط دستگاه اونیورسال مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    بافت پلاستینه تهیه شده از نظر رنگ و قوام کاملا مناسب است و نمای مناسبی از این ناحیه را ایجاد کرده است. در این نمونه شریانها و وریدهای رنگ آمیزی شده براحتی قابل تشخیص می باشند. نمونه ها از نظر کشش، استحکام و انعطاف پذیری با نمونه های مشابه از نمونه استاندارد مقایسه شد که اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0
    کلیدواژگان: پلیمر رنگی، پلاستینیشن، عروق
  • علیرضا محمدزاده، پریسا فرنیا، طاهره راشد، کیارش قزوینی، مهدی بهدانی، جواد قناعت صفحه 47
    زمینه و هدف
    گسترش سویه های با مقاومت چند دارویی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس یک مشکل عمده در بسیاری از قسمتهای دنیا بخصوص در کشورهای با درآمد کم می باشد. استفاده از روش های استاندارد جهت بررسی حساسیت دارویی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بسیار وقت گیر است. در این مطالعه ما از روش آلامار بلو (روش رنگ سنجی) به عنوان یک روش سریع و ارزان قیمت جهت تعیین سویه های با مقاومت چند دارویی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (مقاوم به ریفامپین و ایزونیازید) استفاده نمودیم.
    روش تحقیق: این مطالعه به صورت تجربی روی 23 نمونه از مرکز تحقیقات ملی بیماری های ریوی و سل بیمارستان مسیح دانشوری تهران انجام گردید. ابتدا رقتهای آنتی بیوتیکی ریفامپین و ایزونیازید در محیط 7H9GCbroth تهیه شد. از محلول فوق 65/1 میلی لیتر به لوله های فالکون 15 میلی لیتر منتقل گردید. برای کنترل از محلول 7H9GCbroth فاقد دارو استفاده شد. سپس 250 میکرولیتر از مخلوط تازه تهیه شده معرف Alamar Blue به لوله های حاوی آنتی بیوتیکی و کنترل اضافه شد. در تمامی لوله های آزمایش 1/0 میلی لیتر از رقت باکتریایی 1-10 (3×106 CFU/ml) تلقیح گردید. لوله ها در 37 درجه سانتیگراد به مدت 4 هفته انکوبه شدند.
    یافته ها
    در مقایسه با روش نسبی، 11 مورد از 12 مورد، توسط روش Alamar Blue به داروهای ایزونیازید و ریفامپین حساس تشخیص داده شدند. حساسیت و اختصاصی بودن این روش برای دو داروی ایزونیازید و ریفامپین به ترتیب 100% و 90% بود. طی این بررسی همخوانی بسیار خوبی بین روش آلامار بلو و روش نسبی دیده شد (kappa value = 0.93، P<0.001). در این مطالعه نتایج طی 6 روز حاصل گردید که این مدت زمان نسبت به روش نسبی (32-28 روز) بسیار کمتر است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان نتیجه گرفت که ردیابی اکسیداسیون- احیاء، ساده، قابل اعتماد و کم هزینه است که امکان نیاز به روش های بررسی مقاومت گران قیمت بویژه در آزمایشگاه های تشخیص سل با منابع محدود را برطرف می نماید. در این مطالعه مشخص گردید که روش رنگ سنجی آلامار بلو میتواند به عنوان یک روش ساده، قابل اعتماد و سریع جهت بررسی حساسیت دارویی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بکار رود.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، مقاومت دارویی، آلامار بلو
  • مسعود قانعی، فاطمه کاظمی، رها صحراییان، علی صحراییان صفحه 52
    زمینه و هدف
    گازهای استنشاقی هالوتان و ایزوفلوران جزء رایج ترین داروهای بیهوشی عمومی می باشند. سردرد از شایعترین شکایات بیماران بعد از عمل می باشد که عامل ایجاد کننده آن می تواند گازهای استنشاقی مصرفی باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه شیوع سردرد بعد از بیهوشی عمومی با گازهای استنشاقی هالوتان و ایزوفلوران در بیمارانی که جهت عمل جراحی اختیاری به بیمارستانهای آموزشی شهرستان جهرم مراجعه کرده بودند، انجام شد. روش تحقیق: نوع مطالعه کار آزمایی بالینی و روش نمونه گیری، نمونه گیری آسان می باشد. 120 نفر از بیمارانی که در طول دو ماه به بیمارستانهای آموزشی جهرم، جهت عمل جراحی اختیاری مراجعه کرده بودند، به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه مساوی تقسیم گردیدند. روش بیهوشی در هر دو گروه بیهوشی عمومی بود که در یک گروه به عنوان نگهدارنده بیهوشی از هالوتان و اکسید نیترو و در گروه دیگر به جای هالوتان از ایزوفلوران استفاده شد. تمام بیماران بعد از عمل، در اتاق بهبودی، 6، 12 و 24 ساعت بعد از بیهوشی از طریق پرسشنامه و مصاحبه از نظر وجود سردرد مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSو روش های آماری آزمون t و مجذور کا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شیوع سردرد بعد از بیهوشی عمومی با ایزوفلوران 3/68 درصد و بعد از بیهوشی عمومی با هالوتان 7/56 درصد گزارش گردید که این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود (1/0p=). بیشترین شیوع سردرد بعد از بیهوشی، با ایزوفلوران و در اتاق بهبودی با فراوانی 3/68 درصد و میانگین شدت درد 02/3 و کمترین شیوع آن با هالوتان و 24 ساعت بعد از عمل با فراوانی 3/18 درصد و میانگین شدت درد 48/0 بود. میانگین مدت سردرد در کسانی که ایزوفلوران دریافت کرده بودند 05/1 ساعت بوده و در کسانی که هالوتان گرفتند 7/0 ساعت بود (01/0p=). علایم همراه با سردرد در بیهوشی با ایزوفلوران بیشتر از گروه دیگر و بطور کلی شیوع سردرد در خانمها (8/64%) در هر دو گروه بیشتر از آقایان (15/60%) بود.
    نتیجه گیری
    شیوع، شدت و طول مدت سردرد بعد از بیهوشی عمومی با گاز ایزوفلوران در مقایسه با گاز هالوتان بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: سردرد، بیهوشی عمومی، هالوتان، ایزوفلوران
  • حامد مومنی مقدم، حسین انصاری، عباسعلی یکتا، فاطمه غیاثی، نجمه عزیزی، آرمینا شاهبیگی صفحه 58
    زمینه و هدف
    جراحی آب مروارید به سه روش فیکو، داخل کپسولی و خارج کپسولی انجام می شود و هدف از این مطالعه تعیین میزان حدت بینایی و آستیگمات قبل و بعد از عمل فیکو و خارج کپسولی و مقایسه این دو روش از لحاظ میزان آستیگمات و حدت بینایی بعد از عمل می باشد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی تمام پرونده های مربوط به عمل آب مروارید در طی سالهای 85-84 که عمل جراحی تنها توسط یک جراح انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت که تعداد 100 مورد عمل جراحی به روش فیکو و 34 مورد به روش خارج کپسولی انجام شده بود. داده ها در نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون t مستقل و t زوجی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین حدت بینایی قبل و بعد از عمل فیکو و نیز قبل و بعد از عمل خارج کپسولی اختلاف معنی داری نشان داد (001/0>P). میانگین آستیگمات قبل و بعد از عمل فیکو اختلاف آماری معنی داری نشان نداد (7/0=P). ولی آستیگمات قبل و بعد از عمل خارج کپسولی تفاوت معنی داری داشت (001/0>P). میانگین آستیگمات بعد از عمل فیکو و خارج کپسولی و همچنین میانگین حدت بینایی بعد از عمل فیکو و خارج کپسولی اختلاف معنی داری نشان دادند (001/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده مشاهده می شود که بهبود حدت بینایی بعد از عمل فیکو نسبت به عمل خارج کپسولی سریع تر می باشد و میزان آستیگمات پس از عمل فیکو نسبت به عمل خارج کپسولی کمتر بوده است.
    کلیدواژگان: فیکوامولسیفیکاسیون، جراحی خارج کپسولی، آستیگمات، حدت بینایی
  • حسن احمدنیا، حسن راوری صفحه 62
    هماتوسل اسکروتوم یک عارضه نادر آنژیوگرافی یا آنژیوپلاستی از طریق پوست می باشد. ایجاد آن باعث ناراحتی جدی بیمار شده و نیاز به توجه دقیق دارد. ما یک مرد 47 ساله را که به دنبال آنژیوگرافی عروق کرونری دچار این عارضه شد، گزارش می نماییم.
    کلیدواژگان: هماتوسل، آنژیوگرافی، عوارض
  • فرخنده امین شکروی، ربابه معماریان، ابراهیم حاجی زاده، مهدی مشکی صفحه 74
|
  • Aa. Abbasnejad, Dr. Ar. Moslem, Sh. Nazemi Page 5
    Background And Aim

    Recent developments in anesthesia have brought human beings to realize analgesia as the main objectives of painlessness, so they try to find the simplest method and the most economical drug with less side effects for it. This research has been done to compare the effects of three drugs, epinephrine, fentanyl and sufentanil with lidocaine on spinal anesthesia to find the best drug.

    Materials And Methods

    This is a clinical trial and the samples were 50-60 year men reffering to Gonabad 15 khordad hospital, for inguinal hernia operation 120 patients were divided into 3 groups randomly each group consists of 40 men. In one group (E) 0.2 mg epinephrine and in other group (F) 25 µg fentanyl and in the 3rd group (S) 2.5 µg sufentanil with 100 mg lidocaine 5% were used for spinal anesthesia. A check list and a questionaire were used for data collection, and then the data were analyzed by computer softwares and chi-square and ANOVA. The p value < 0.05 was considered significant.

    Results

    The mean duration of analgesia in group E was 82.1±15.7 minutes and in group F was 99.37±18.61 minutes and in group S, it was 153.62±26.62 minutes. So, there was a significant difference between the three groups regarding the duration of analgesia (F=121.1, P<0.001). In group F the occurance of hypotention was %15, bradycardia was %10 and vomiting and nausea was %7.5 but in group F, it was %37.5, %27.5 and %10 and in group S, it was %40, %32.5 and %15, respectively that was not significant.

    Conclusion

    The length of analgesia in spinal anesthesia with sufentanil was more than fentanyl and with fentanyl It was more than epinephrine and there was a significant difference, but it was not significant regarding to side effects like hypotention, bradycardia,vomiting and nausea.

  • Dr. H. Taheri, Dr. A. Behdad, Dr. P. Kashefi Page 13
    Background And Aim
    Hemorrhoidectomy can be associated with severe pain in the immediate postoperative period. The aim of this study was to assess the efficacy of oral ketamine, in the reduction of pain and analgesic requirements after hemorrhoidectomy.
    Materials And Methods
    80 patients were suitable for an established day surgery hemorrhoidectomy protocol. Immediately before surgery patients were randomly assigned either to receive (Group 1) or not receive (Group 2) the oral ketamine. All other aspects of surgery and anesthesia were standardized. In the postoperative period, analgesia was maintained with IV pethedine. Pain was assessed by VAS (Visual analogue scale) at T0 (arousal), and T4, T12, T24 later. The interval time for the first request of analgesia and the total amount of analgesic consumption were reported. All statistical analyses were performed with SPSS.
    Results
    There was a statistical difference between the 2 groups in the average mean values of pain intensity at T0 and T4, T12, T24 in the numerical scale. The interval time to request the first analgesic supplement was longer in the G1 than G2 (7.5 hr versus 1.5 hr p <0.05). There was a statistical difference between G1 and G2 in the total dose of pethedine consumption (p <0.05).
    Conclusion
    In this study, the use of oral ketamine, is associated with a significant decrease in pain and analgesia requirements after hemorrhoidectomy.
  • Dr. H. Mofidpoor, Dr. M. Jafarpoor, Dr. Ar. Ebrahimzadeh Page 20
    Background And Aim
    Ethanol is a well-known substance with extensive medical and industrial applications. It is used also as a drinking and has dangerous side effects on several organs of the body. Effects of ethanol on some organs of the body have been studied but few experimental studies have been carried out on lung. The purpose of this research was to study the effects of ethanol on histological changes of lung structure after ethanol consumption in adult mouse.
    Materials And Methods
    Twenty adult Male and female, 3 month age mice, were selected and divided randomly into two experimental and control groups. Diluted ethanol was injected intraperitoneally, once daily, for 21 days in the experimental group. Control group received normal saline simultaneously. After 21 days ethanol consumption, mice were anesthetized and lungs were removed. Specimen were immediately washed in normal saline and fixed in formalin, dehydrated with an ascending ethanol series, cleared with xylene and then embedded in paraffin. The paraffin blocks were cut into sections of 5µm thickness. Sections were stained with H&E and were studied by light microscope.
    Results
    Congestion in blood vessels of the septal alveolar, accompanied by bleeding, moderate and severe inflammatory cells infiltration, mainly polymorphonuclear neutrophill, were seen on septal alveolar tissues by light microscopy. Focal intraalveolar bleeding was seen in some areas of the lung as well.
    Conclusion
    This study showed that ethanol may have destructive effects on lung tissues such as blood congestion, bleeding and inflammation.
  • H. Keramati, Dr. Ah. Mahvi, L. Abdulnezhad Page 25
    Background And Aim
    Enough water with proper quality is necessary for life. Health promotion and environment guarding is dependent on providing fresh water. Human civilization has been started near the rivers, seaside or natural fountains. Fresh and healthy water is very important in preventing most of diseases such as: Diarrhea, Cholera, Typhoid, Paratyphoid, Infectious hepatitis, Ameba and bacillus diarrhea. The people of old times evaluate the water quality only through physical senses such as: vision, taste and smelling. Because no methods and techniques were found for determination of water quality and its effects on human health biological, chemical and medical sciences were developed. We entered to determining chemical and physical parameters of Gonabad drinking water to be compared finally with national and world standards.
    Materials And Methods
    To evaluate the strategic parameter in the study, the standard methods were used. for Turbidity, EC and pH measuring turbidity meter, EC meter and PH meter sets were used, Oven was used for TDS (Total Dissolved Solids), Hardness was measured by titration method and residual Chlorine was also measured by DPD method.
    Results
    The measured parameters average were such as the followings: residual Chlorine =0.57 ppm, EC= 1840.36 µmho/cm, PH= 7.56, Hardness=268.6 mg/lit, Turbidity= 0.33 NTU and TDS= 901.65 mg/l
    Conclusion
    Statistical analysis doesnt show a meaningful difference between the parameters with standard parameters. There is a significant difference between Chlore parameter in spring and summer time. It seems that this difference is due to Gonabad hot climate in the summer (desert area). There was a significant difference between PH in spring and summer time, too.
  • Aa. Moeen, Hr. Ghafari, Dr. Ghr. Dashti, I. Zareban, M. Moudi Page 33
    Background And Aim
    Teaching human anatomy, at any level, relies not only on the expertise of a tutor but also on the availability and use of good teaching aid. Plastination specimens have unique position as a teaching aid to exhibit accurate anatomical structures and easy to be stored and handled by students. The aim of this study was to prepare plastinated specimen of trunk, by Survey of vessels color ability rate via colored polymer in S10 plastination technique.
    Materials And Methods
    This study performed on a human body after fixation of the cadaver. The colored polymer was prepared by mixing red colored paste with polyester and the cobalt (accelerator) and peroxide (hardening material) was added to it. The prepared colored material was injected into the body through femoral artery by the naso-gastric catheter with the help of the hydraulic pump. After a few days when the colored polymer dried up, dissection (Posterior trunk, spinal cord and medulla oblongata), dehydration, defatization and impregnation of the body was carried out. Finally the prepared plastinated specimen was compared with the standard plastinated model.
    Results
    The prepared plastinated specimen was dried, in toxic and without noxious fumes also spinal cord and medulla oblongata have showed a normal anatomical position of structure and flexibility, elasticity and traction was compared with a similar one of standard specimen. The obtained result showed that the P-value was 0.05 and the standard error was (0.382±-0.4600). Colored polymer into the arteries and colored vein was easy for detection.
    Conclusion
    According to this study, the P-value was greater than 0.05, which shows no significant difference statistically. The plastinated specimen prepared by injecting colored polymer into the arteries, provided an excellent opportunity to demonstrate and reduction in toxic and noxious fumes of formalin, durability and safety.
  • Dr. Ar. Mohammadzadeh, Dr. P. Farnia, Dr. T. Rashed, Dr. K. Ghazvini, M. Behdani, Dr. J. Ghanaat Page 47
    Background And Aim
    In recent years, tuberculosis (TB) has acquired a growing importance in developed and developing countries. The spread of multidrug-resistant (MDR) strains of Mycobacterium tuberculosis is an increasing public health concern in many parts of the world, especially in low- income countries. Standard methods for drug susceptibility testing of M. tuberculosis are time-consuming. In this study, we have evaluated the possibility of using colorimetric method by means of Alamar Blue, to detect susceptibility of M. tuberculosis strains as less expensive and easier-to-read methods.
    Materials And Methods
    For this study 23 isolates of Mycobacterium tuberculosis were obtained from Iranian National Research Institute of Tuberculosis and Long Diseases. 11 isolates were resistant to rifampin and isoniazid and 12 isolates were susceptible to rifampin and isoniazid. The colorimetric method in this study was performed with a critical concentration of 0.2 µg/ml for isoniazid and 2 µg/ml for rifampin in 7H9GC broth. The tubes were incubated at 37˚C for 4 weeks.
    Results
    For both rifampin and isoniazid, the sensitivity and specificity of Alamar Blue method was %100 and %90 respectively. In this study, the results for Alamar Blue were available in average 6 days.
    Conclusion
    Medical laboratories in developing countries have to adapt a simple method, which does not require expensive equipment materials. In conclusion, this colorimetric method is simple, reliable and inexpensive methods to evaluate drug susceptibility of Mycobacterium tuberculosis, especially in laboratories with low- income. In this regard, Alamar Blue culture tubes have the optional to become the method of choice for assessing drug susceptibility of M. tuberculosis in countries like Iran.
  • Z. Asemi, M. Taghizade Page 52
    Background And Aim
    Evaluation of the quality of food proteins has a great importance because of biological and economical impacts. Among existing methods, true Protein digestibility, net protein ratio and protein efficiency ratio have been suggested as appropriate methods to determine the quality of proteins. Considering the importance of protein quality in foods, this study has been conducted to compare the value protein Cerelac (food industry baby) with home made food (Rice -Bean mixed) in male rats.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on 64 male rats (wistar), aged 21days under 8 diets in 8 groups including of: 2 case diets (home made food and Cerelac), 1 diet standard (casein + Methionine) and 1 basal diet (protein free) in order to determine TPD, AD and 2 case diets, 1 standard diet and 1 basal diet in order to determine NPR, PER and FER. Comparison of TPD, AD, NPR, PER and FER between the groups was analyzed by ANOVA and Tukey methods.
    Results
    TPD were 92.8±4, 87±8 and 79.7±1.6, NPR were 4.3±0.4, 4.3±0.9 and 3.8±0.6 and PER were 3±0.2, 2.5±0.4 and 2.9±0.2 for Casein + Methionine, Cerelac and home made food groups respectively. So difference TPD ANOVA between three groups was significant (p<0.0001) but NPR and PER were not significant.
    Conclusion
    TPD and NPR are home made food based on Rice -Bean mixed in comparison with cereal in protein was higher and it is acceptable.
  • H. Momeni, Dr. H. Ansari, Aa. Yekta, F. Ghiasi, N. Azizi, A. Shahbeigi Page 58
    Background And Aim
    There are three methods for cataract extraction, extracapsular, intracapsular and phacoemulsification. The purpose of this study is determination of visual acuity and astigmatism before and after phaco and ECCE method and comparison of these two methods.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, the all of cataract surgery records investigated that were belong to one surgeon in 2006-2007. They were 100 phacoemulsification and 34 extra capsular cataract extraction. The data were analyzed in SPSS 14 using independent and paired t-test.
    Results
    The mean of visual acuity before and after phaco and ECCE showed a considerable difference (P< 0.001). The mean of astigmatism before and after phaco did not show any difference (P=0.7), But for ECCE did (P<0.001). The comparison of astigmatism and visual acuity after phaco and ECCE showed a considerable statistical difference (P< 0.001).
    Conclusions
    The result of this study showed that recovery rate of visual acuity was faster in phaco than ECCE and induced astigmatism after surgery had been lower for phaco than ECCE technique.
  • Dr. H. Ahmadnia, Dr. H. Ahmadnia Page 62
    Hematocele is a rare complication following percutaneous transluminal angiography or angioplasty. It carries significant morbidity and causes extreme discomfort to the patient. We describe the case of a 47 year-old man who developed this complication.